Puhdistus
Yleisin likaongelma soittimessa on hartsipöly, joka tarttuu lian ja hien vaikutuksesta tukevasti kanteen. Pidempään ollessaan se vaurioittaa myös lakkaa. Soiton jälkeen olisikin hyvä pyyhkiä soitin puhtaaksi kevyesti pehmeällä kankaalla.
  Soitin olisi hyvä puhdistaa vuosihuollon yhteydessa asiantuntijalla. Silloin ei ole vaaraa, että käsittely vaurioittaa lakkaa. Musiikkikaupoista saatavat puhdistusaineet sisältävät useasti öljyjä, jotka eivät ole hyväksi soittimen lakalle. Usein jätetään vielä "kuultokerros", joka vain pahentaa pintaa öljyn imeytyessä lakan sisään ja vauriottamalla sitä. Tällainen pinta kerää myös likaa.
  Varovasti kostuttamalla kangasta syljellä voi kokeilla puhdistaa pieniä likatahroja. Puhdistuksessa täytyy olla varovainen, koska pohjustus saattaa joissakin viuluissa olla vesiliukoinen. Sylki ei saisi päästä vaikkapa lakan vaurioituneesta osasata pohjustuksen kanssa tekemisiin.
  Kielet on hyvä pyyhkiä soiton jälkeen kankaalla hartsista, sillä likaiset kielet vaikuttavat ääneen kuten soittimen pinnalla oleva lika. Kieliä varten löytyy puhdistusaineita, joita voi käyttää. Teräskielet saattavat kerätä myös ruostetta, joka on haitallista. Suonikieliä voi myös öljytä, etteivät ne kuiva liiaksi.Tarkoitusta varten on saatavissa kieliöljyä.

Pölyä keräntyy myös soittimen sisälle. Se kertyy soittimeen usein pölypalloksi, joka on hyvä poistaa silloin tällöin. Tarkempi sisäinen puhdistus on hyvä antaa asiantuntijan huoleksi.
  Jos käytät kieliä puhdistavia ja hoitavia aineita, ole varovainen etteivät ne pääse kosketuksiin lakan kanssa. Otelaudan puhdistus on riski, koska se vaatii usein liuottavia aineita. Otelaudan perusteellisen puhdistuksen voi tehdä vuosihuollossa.

Älä koskaan puhdista soitinta tavoilla, joista et ole täysin tietoinen! Käytä sellaisia puhdistusaineita, joista olet varma!