Soitinten rakentaminen - tervetuloa työpajaani

/site/assets/files/1095/20170907_095819622_ios_crop.jpg
Viulut, alttoviulut, sellot ja kontrabassot

Rakennan italialaisen koulukunnan perinteitä vaalien käsityönä jousisoittimia. Klassisien viulu, alttoviulu, sello ja basso -soittimien lisäksi barokkisoittimet Viola da Cambasta moderneihin malleihin kuuluvat työni kuvaan. Jousisoittimien korjaus, restaurointi, jousien jouhitus ja korjaus ovat tärkeä osa työtäni.

Kaikkien jousisoittimien, jousien, kielien, viulu- ja soitinkoteloiden, olkatukien ym. jousisoitintarvikkeiden maahantuonti ja myynti kuuluvat toimenkuvaan.

Rakennustarvikkeet, soitinpuut, lakat, työkalut ja muut aiheeseen liittyvät saatavilla soitinrakentajille ja harrastajille.

Kantele – Suomen kansallissoitin

Rakennan, korjaan ja restauroin myös Suomen kansallissoittimia kanteleita 5-kielisistä pienkanteleista 41-kielisiin koti- ja konserttikanteleisiin. Erikoisalaani on Perhonjokilaaksolainen kantele, jossa on sukuni 100 vuotta vanha rakennusperinne. Näitä kanteleita rakennan diatonisina sekä ns. Perhonjokilaaksolaisilla alennetuilla bassoilla.

Kehittämäni 36-kielinen suonikielikantele on soinniltaan harppumainen. Myös kanteleet erilaisin virityksin kuuluvat verstaani tuotantoon.

Kanteleiden restaurointi ja huolto, kanteleen kielienvaihdosta vaativiin museokanteleiden entisöintiin ovat verstaan arkea.

Kanteleen myynnin lisäksi valmistan kieliä kaikkiin kanteleisiin. Viritystapit, nastat, kielilangat, viritysavaimet, kanteleen työkalut, kantelekotelot ym. kuuluvat valikoimiin

Kanteleiden soitinrakennustarvikkeet löytyvät kanteleen rakentajalle ja harrastajalle, sekä soittajalle.

/site/assets/files/1096/20170907_100039060_ios.jpg